Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Diplomerad Integrationspedagog

Expressa Utbildningscenter
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Varierande/flexibel. Du kan även delbetala utbildningen.
Heltid/deltid
Icke studiemedelsberättigad
15 900 SEK inkl. moms
Recensioner: 5 (4 Recensioner)
Kommande starter
Distans
2019-03-04 
2019-04-01 
2019-05-06 
2019-06-03 

Diplomerad Integrationspedagog

Utbilda dig till integrationskonsulent och jobba med flyktingar eller ensamkommande flyktingbarnVill du jobba med flyktingar eller ensamkommande flyktingbarn? Läs till Integrationspedagog!

Brinner du för att hjälpa människor som har det svårt? Vill du jobba med flyktingmottagande eller ensamkommande flyktingbarn? Expressa Utbildningscenter erbjuder dig Diplomerad Integrationspedagog, en distansutbildning på sex månader.

Utbildningen ger professionell kompetens för arbete med flyktingar och invandrare. Under utbildningen får du ökad kännedom om flyktingars och invandrares situation i Sverige, liksom deras ursprung och bakgrund. Du får kunskaper och färdigheter i att kunna bemöta och hantera svåra samtal.

Expressa Utbildningscenter är ett godkänt och auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega utbildningsföretagens regler och riktlinjer. 

Utbildningens upplägg

Stor vikt i utbildningen läggs vid förmedlingen av kunskap som är nödvändig för ökad förståelse för det mångkulturella Sverige och dess olika aspekter. Kommunikation har en central del i utbildningen och du lär dig att kommunicera på ett konstruktivt, stödjande och motiverande sätt. Det ingår även en praktisk övning i utbildningen.

Utbildningen till integrationspedagog passar dels dig som redan är verksam inom integrationsområdet och arbetar med invandrare och flyktingar. Men också dig som önskar utveckla och stärka din kompetens inom området för att efter utbildningen kunna arbeta med flyktingar och invandrare.

Efter avslutad och godkänd utbildning blir du Diplomerad Integrationspedagog och kan då bland annat jobba med/inom:

  • flyktingmottagande
  • ensamkommande flyktingbarn
  • skola
  • integration i vidare mening


Observera att utbildningen inte motsvarar en högskole- eller universitetsutbildning.

Du läser till Integrationspedagog helt på distans

Utbildningen är helt distansbaserad och bygger på självstudier vilket innebär att studenten bestämmer studietakt och studietempo själv. Tidsramen för utbildningen är 12 månader och inom den ramen väljer studenten heltid eller deltidsstudier utifrån sina förutsättningar. Detta innebär att man kan slutföra sin utbildning snabbare än angiven tidsram förutsatt att man har fått godkänt på samtliga delmoment.

Utbildningen sker uteslutande på distans via en lärplattform, vilket innebär att inga fysiska träffar förekommer. Uppgifterna består av kortare respektive längre skriftliga inlämningsuppgifter som du måste få godkänt på för att kunna gå vidare till nästa delmoment.

Efter utbildningen till integrationspedagog ska du ha följande färdigheter:

  • Välutvecklad pedagogisk samt kommunikationsförmåga
  • Förmåga att hålla motiverande samtal
  • Förmåga att hantera kris- och traumasamtal
  • Ökad förståelse för flyktingar och invandrare samt deras bakgrund
  • Ökad kunskap om det mångkulturella Sverige
  • Ökad kunskap om kulturmöten

Så ansöker du

Löpande anmälningar i mån av plats. Startdatum är första måndagen varje månad. 

Inga fysiska träffar då utbildningen är helt distansbaserad.

Tillgång till dator och internetuppkoppling krävs samt grundläggande datakunskaper.

I övrigt inga förkunskapskrav mer än intresse och engagemang för ämnet. 

Examen & Intyg

Diplomerad Integrationspedagog

Utbildningsbevis erhålles efter avslutad och godkänd utbildning

Kostnader

För privatpersoner: 15 900 kronor inklusive moms. Som privatperson har du möjlighet att delbetala. 
För företag: 15 900 kronor exklusive moms.

Expressa Utbildningscenter

Expressa Utbildningscenter

Expressa Utbildningscenter – en auktoriserad utbildningsleverantör som erbjuder effektiva och samhällsviktiga distansutbildningar

Är du intresserad av frågor som rör mångfald och utsatthet? Vill du arbeta med ungdomar, äldre eller med integrationsfrågor? Eller vill du arbeta med att handleda grupper, arbetsplatser eller enskilda individer? Hos oss kan du läsa yrkesutbildningar inom det sociala...


Läs mer om Expressa Utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Integrationspedagog

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Expressa Utbildningscenter

Fjärde långgatan 16
413 28

Tel: 010-330 01 72
Mobil 010-330 01 72
www.expressas.se

Recensioner

Madeleine
(5)
Jag känner att jag brinner än mer för mitt jobb nu. Jag har fått inspiration och mer verktyg men även viktiga frågeställningar. Jag vill ge killarna det dom behöver för att bli en del av samhället. Det har varit lärorikt och jag kommer inte på något nu som jag saknat.
Linn
(5)
För kort möjligtvis. Har passat mig perfekt då jag är ensamstående och jobbar mycket. Vill jobba med flyktingbarn allra helst. Har blivit erbjuden jobb redan men blev tvungen att tacka nej pga arbetstiderna.
Louise
(5)
har lärt mig otroligt mycket och framförallt fått ett större intresse över att hänga med på vad som händer. Helt ärligt har jag tidigare i stort sett aldrig kollat på nyheterna, men nu har det varit så intressant och se hur situationen ser ut hela tiden. Det har nog varit ett flertal AHA-upplevelser redan från första delmomentet. Bara som scheng...
Visa mer