Yrkesutbildning

Certifierad handledare

Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
16 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
Egen takt
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad
Pris
16 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
Löpande se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

handledare

Utbildningen för dig som vill handleda grupper och individer!

Utbildningen finns även som intensiv onlineutbildning för 2999:-

1-ÅRIG DISTANSUTBILDNING - FLEXIBEL STUDIETAKT (MAX 18 MÅN)

Vill du arbeta med handledning av grupper och individer på en arbetsplats? Då har Expressa Utbildningscenter en utbildning för dig! Läs vår handledarutbildning som ger dig professionell kompetens, redskap och kunskaper för att kunna vara ett bra stöd och handleda. Du lär dig också att utveckla individer och grupper inom olika yrkeskategorier och arbetsplatser.

Syfte och mål

Syftet med utbildningen är att ge de allmänna verktyg, färdigheter och kunskaper som behövs för att på ett professionellt sätt kunna handleda enskilda eller grupper på en arbetsplats.

Fokus ligger på att med hjälp av kommunikations- och samtalsverktyg utveckla förmågan att samarbeta, hantera konflikter och bemöta människor. Utbildningen syftar till att öka den personliga utvecklingen samt att öka kunskapen gällande arbetsgruppens psykologi på individ- och gruppnivå. I utbildningen ingår teoretiska studier, praktiska övningar samt handledningssamtal via Google Meet.

Handledarutbildningen passar dels dig som redan är verksam i yrken där behov av handledning förekommer, till exempel inom äldreomsorg, barnomsorg och socialomsorg. Dels dig som önskar öka dina kunskaper och stärka din kompetens inom området för att efter utbildningen arbeta med att utveckla och stödja grupper och individer.

Vi har 11 års erfarenhet av distansutbildningar, vi är bland de första privata aktörerna inom distans och har utbildat många genom åren.

Expressa Utbildningscenter är ett godkänt och auktoriserat utbildningsföretag enligt Almega utbildningsföretagens regler och riktlinjer. 

  • Vill du skapa nätverk med andra studenter samt dela tips och råd?
  • Ta del av inspirerande länkar, exklusivt material och verktyg?
  • Marknadsföra din tjänst för att hitta framtida klienter?

Expressa erbjuder dig som student en unik plattform och mötesplats med många möjligheter. Tjänsten är helt gratis och till för våra studenter som i sin yrkesroll arbetar med viktiga och hjälpande samtal. 

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

Löpande

  • Distans
  • Distans

Varför välja Expressa Utbildningscenter?

Eftertraktad utbildning

Kombinera arbete med studier

Distansutbildningar

Upplägg

Utbildningens upplägg och examination

Studierna bedrivs helt på distans och individuellt, vilket gör att du som student själv bestämmer studietakten. Utbildningen består av 12 delmoment varav vissa är teoretiska och vissa är praktiska. De teoretiska delmomenten innebär att du läser anvisade textavsnitt ur böcker tillhörande utbildningen och skriftligt redovisar bifogade uppgifter. Svaren ska innehålla relevanta svar utifrån litteraturen såväl som egna reflektioner. 

De redovisade uppgifterna måste godkännas av din handledare för att du ska kunna gå vidare till nästa delmoment och uppgift. När samtliga moment är genomförda och godkända får du ett utbildningsbevis från oss i form av ett diplom eller certifikat.

För att bli godkänd krävs att du som student, genom kompletta skriftliga inlämningar och muntliga redovisningar, visar att du kan: redogöra för samt problematisera teorier och begrepp kopplade till utbildningens ämne, beskriva, jämföra och värdera olika förhållningssätt och arbetsmetoder samt självständigt reflektera över den yrkesroll utbildningen syftar till.

Delbetala via Svea Ekonomi

För privatpersoner: 16900:- inkl. moms. 
För företag: 16900:- exkl. moms.

Vi erbjuder privatpersoner delbetalning via Svea Ekonomi! 

Kursinnehåll

Efter genomförd utbildning förväntas du ha nått följande mål och färdigheter:

  • Kunskaper i hur man förebygger, hanterar och löser konflikter på en arbetsplats
  • Förmåga att hålla i handledande samtal i en arbetsgrupp
  • Kunskap om psykosocial arbetsmiljö, arbetsgruppers dynamik och roller
  • Kunskap om personlig utveckling
  • Ökad kunskap om känslor och tankar
  • Förmåga att hålla i professionella och rådgivande samtal
  • Förmåga att handleda i beteendeändring i en arbetsgrupp
  • Utvecklad kommunikationsförmåga
  • Utvecklats i rollen som god hjälpare och lyssnare

Så ansöker du

Antagning, kurslitteratur och tillvägagångssätt

Efter anmälan får du ett antagningsbesked via mail. Information om aktuell kurslitteratur får du i samband med ditt antagningsbesked, kurslitteratur ingår inte i priset.

Utbildningen sker uteslutande på distans via en lärplattform, tillgång till dator, Skype samt internetuppkoppling krävs samt grundläggande datakunskaper. Anvisningar gällande lärplattformen skickas i samband med antagningsbeskedet. Inloggningsuppgifter skickas veckan innan startdatum.

Du får en handledare som följer dig genom hela din studietid. Din första uppgift och övrig information som rör utbildningen får du tillgång till på utbildningens startdatum, då även din handledare tar en första kontakt med dig. All kontakt med din handledare sker via plattformen.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad handledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
Hans Nilsson
16 jul 2022
Tack för denna utbildning!

Sista pusselbiten i mitt arbete, min arbetsgivare trodde på mig och min kompetens och betalade för denna. Både jag och min arbetsplats tackar Expressa och min handledare för en ...

Visa mer
5/5
MarieG
10 jan 2020
Fantastiskt

Från dag ett till färdigställd kurs har varit fantastiskt bra, Ett mycket bra och tydligt upplägg. Röd tråd genom allt där jag kunnat använda mig av litteratur samt kunnat kompl...

Visa mer
5/5
Sten Granqvist
08 jan 2020
Varma rekommendationer!

Att studera på distans var nervöst, tack Expressa och min handledare för att ni gjorde det tydligt och enkelt för mig. Bra innehåll och givande utbildning!

Expressa Utbildningscenter

Expressa Utbildningscenter har funnits i 11 år och är till för dig som söker utbildningar på distans inom det beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga fältet. Vi har 11 års erfarenhet av distansutbildningar, vi är bland de första privata aktörerna inom distans och...

Läs mer om Expressa Utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Highlights