Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certifierad samtalsterapeut

e-Universitetet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Räkna med ca ett år för att hinna klart med alla moment.
Deltid
9 995 SEK inkl. moms
Startdatum: 2022-02-28 - Distans
Sista ansökan: Några dagar innan start.

Om utbildningen

Certifierad samtalsterapeut

Läs till certifierad samtalsterapeut på distans - e-Universitetet

  • Grundutbildning på distans för dig som vill uppleva vad som går att åstadkomma med samtal. För roligare arbete och bättre privatliv.
  • Upplevelsebaserad inlärning tillsammans med likasinnade i grupp. Tre lärarledda handledningar. Eget terapeutarbete med provklient. Gratis Vardagspsykologi för dina klienter!
  • Studera parallellt med att du arbetar heltid. Bli certifierad på 12-13 månader. Hundratals certifierade sedan hösten 2015. Gå med i Samtalsjouren för att komma igång.

Det är svårt att alltid uppföra sig som man önskar. På distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa får du ökad medvetenhet om din egen och andras personlighet och handlingar. Detta hjälper dig att bryta oönskade beteenden och mönster hos dig själ och hos dina klienter.

Utbildningen bygger på KBT och TA, kognitiv beteendeterapi respektive transaktionsanalys. Genom digitala möten med likasinnade i din grupp får du insyn i andras tankar och problem och får möjlighet att hjälpa dem att hitta vägen till lösning när du övar som terapeut. Du får också hjälp med det som tynger dig när du övar som klient. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen är helt förlagd på nätet utan fysiska träffar. Du väljer själv hur mycket tid du väljer att lägga på kursen men räkna med cirka tre till fem timmar i veckan. Du kommer ha tillgång till en sluten Facebook-grupp med diskussioner om både yrket och utbildningen samt månadsbrev med instruktioner och e-bok.

Under utbildningen ingår du i en grupp om tre - fem personer som du har minst tio möten på Teams/Zoom med och du kommer att öva dig i rollen både som terapeut, klient och observatör. Detta på tider som ni själva bestämmer i gruppen.

Utbildningens digitala upplägg är väldigt likt metodiken som du sedan själv kan välja att arbeta efter som samtalsterapeut - om vill. I så fall ingår programmet Vardagspsykologi för dina framtida klienter utan kostnad.  

Du kan också använda kunskaperna för att bli bättre på att hantera samtal i ditt nuvarande arbete. 

Certifiering

För att bli certifierad krävs att du:

  • Har tjugo digitala möten med din grupp och agerat både samtalsterapeut, klient och observatör.
  • Har tio digitala möten med en provklient som du redovisar enligt dokumentation.
  • Medverkar vid tre lärarledda handledningstillfällen tillsammans med din grupp.

OBS! Kursstart varannan månad. 

För mer information om Certifierad samtalsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja e-Universitetet?

Distansutbildningar

Praktik/LIA

Kombinera arbete

med studier

Så ansöker du

Det är bra om du har minst ca tio års arbetslivserfarenhet. Vad du arbetat med är mindre viktigt - bara du byggt på med erfarenheter från livets så omväxlande skola. 

Examen & Intyg

Certifikat utfärdas av utbildningsansvarig som är certifierad transaktionsanalytiker och ECP (European Certificate of Psychotherapy). 

Kostnader

Utbildningen kostar 9995 kr.

e-Universitetet

Med e-Universitetet läser du utbildningar av olika slag helt via nätet. Vi arbetar med upplevelsebaserad inlärning vilket innebär att du får sätta dina nya kunskaper på prov så fort som möjligt. Därför arbetar du i grupp om tre, fyra eller...


Läs mer om e-Universitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad samtalsterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 7 recensioner.

Malin
Småtrevlig utbildning där det som var mest givande och utvecklande var när vi övade samtal med varandra. Pinsamt dåliga utbildningsfilmer gjorde att vi tappade förtroende för utbildningen. Tunt utbildningsmaterial som lämnar många frågetecken. Vi i gruppen kompletterade själva med litteratur från ex Studentlitteratur där vi lärde oss betydligt...
Olof Neergaard Kommentar:
Hej Malin, Kul att du gillar handledningarna. Men om du läst hos oss så vet du att de inte är på 3 x 20 minuter utan på 3 x 60-100 minuter beroende på hur stor din grupp är. Ja den första handledningen kan ibland t o m. ta upp till två timmar. Observera att det är lika viktigt och lärorikt att vara med och lyssna som att vara den som övar som...
Visa mer
Sofie
Väldigt pedagogisk upplägg med filmer e-bok gruppträning handledning träningsklient
Maja
Är välidgt besviken på utbildningen. En gång i månaden fick vi nytt material med glassiga bilder och väldigt tunt innehåll. Vi var väldigt utlämnade till vår lilla grupp (som var helt fantastisk). I gruppen tog det inte lång tid förräns vi började diskutera bristfälligeterna i utbildningen där vi alla var väldigt eniga. Först på slutet fick vi ...
Olof Neergaard Kommentar:
Hej Maja! Detta låter inte alls bra men har du verkligen studerat hos oss? Vår distansutbildning Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa innehåller tre (3) lärarledda handledningar och däremellan kan du alltid nå oss per mejl eller telefon. Om någon inte blir godkänd vid den tredje handledningen erbjuder vi alltid möjlighet att göra om den tills...
Visa mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in