Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Certifierad samtalsterapeut

e-Universitetet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Deltid
Icke studiemedelsberättigad

Certifierad samtalsterapeut

Certifierad samtalsterapeut

Terapeututbildning på distans - e-Universitetet

Det är svårt att alltid uppföra sig som man önskar. På e-utbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa får du ökad medvetenhet om din egen och andras personlighet och handlingar. Detta hjälper dig att bryta oönskade beteenden och mönster hos dig själ och hos dina klienter.

Utbildningen bygger på KBT och TA, kognitiv beteendeterapi respektive transaktionsanalys. Genom Skype-träffar med andra kursdeltagare får du insyn i andras tankar och problem och får möjlighet att hjälpa dem att hitta vägen till lösning när du övar som terapeut. Du får också hjälp med det som tynger dig när du övar som klient. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen är helt förlagd på nätet och det förekommer inga fysiska träffar. Du väljer själv hur mycket tid du väljer att lägga på kursen men räkna med cirka tre till fem timmar i veckan. Du kommer ha tillgång till en sluten Facebook-grupp med diskussioner om både yrket och utbildningen samt månadsbrev med instruktioner och e-bok.

Under utbildningen ingår du i en grupp om tre - fem personer som du har tio Skype-möten med och du kommer att öva dig i rollen både som terapeut, klient och observatör.

Utbildningens Internetbaserade upplägg är väldigt likt metodiken som du sedan själv kommer att jobba på.

Certifiering

För att bli certifierad krävs att du:

  • Har tio Skypemöten med din grupp och agerat både samtalsterapeut, klient och observatör.
  • Har tio Skypemöten med en provklient som du redovisar enligt dokumentation.
  • Har tre handledningstillfällen i din grupp med utbildningsansvariga.

För mer information om Certifierad samtalsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Det är bra om du har minst ca tio års arbetslivserfarenhet. Vad du arbetat med är mindre viktigt - bara du byggt på med erfarenheter från livets så omväxlande skola. 

Examen & Intyg

Certifikat utfärdas av utbildningsansvarig som är certifierad transaktionsanalytiker och ECP (European Certificate of Psychotherapy). 

Kostnader

Utbildningen kostar 9995 kr.

e-Universitetet

e-Universitetet

Med e-Universitetet läser du utbildningar av olika slag helt via nätet. Vi arbetar efter metodiken att du ska sätta dina nya kunskaper på prov så fort som möjligt och därför arbetar du i grupp om tre, fyra eller fem personer....


Läs mer om e-Universitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad samtalsterapeut

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 5 recensioner.

Maja
(1)
Är välidgt besviken på utbildningen. En gång i månaden fick vi nytt material med glassiga bilder och väldigt tunt innehåll. Vi var väldigt utlämnade till vår lilla grupp (som var helt fantastisk). I gruppen tog det inte lång tid förräns vi började diskutera bristfälligeterna i utbildningen där vi alla var väldigt eniga. Först på slutet fick vi ...
Olof Neergaard Kommentar:
Hej Maja! Detta låter inte alls bra men har du verkligen studerat hos oss? Vår distansutbildning Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa innehåller tre (3) lärarledda handledningar och däremellan kan du alltid nå oss per mejl eller telefon. Om någon inte blir godkänd vid den tredje handledningen erbjuder vi alltid möjlighet att göra om den tills...
Visa mer
Sollan
(4)
Lite tekniskt strul i början som drar ned en stjärna men sen själva utbildningen är toppen. Jag har nytta av den varje dag både i mitt jobb och privat.
Joasia
(4)
Grundläggande hälsocoachutbildning med ett väldigt varierande upplägg (filmer, egen läsning, intervjuer osv)
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: