Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Certifierad samtalsterapeut

e-Universitetet
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1 år
Deltid
9 995 SEK inkl. moms
Startdatum: 2022-08-29 - Distans
Sista ansökan: Några dagar innan start.

Om utbildningen

Läs till certifierad samtalsterapeut på distans - e-Universitetet

  • Grundutbildning på distans för dig som vill uppleva vad som går att åstadkomma med samtal. För roligare arbete och bättre privatliv.
  • Upplevelsebaserad inlärning tillsammans med likasinnade i grupp. Tre lärarledda handledningar. Eget terapeutarbete med provklient. Gratis Vardagspsykologi för dina klienter!
  • Studera parallellt med att du arbetar heltid. Bli certifierad på 12-13 månader. Hundratals certifierade sedan hösten 2015. Gå med i Samtalsjouren för att komma igång.

Det är svårt att alltid uppföra sig som man önskar. På distansutbildningen Certifierad samtalsterapeut med e-hälsa får du ökad medvetenhet om din egen och andras personlighet och handlingar. Detta hjälper dig att bryta oönskade beteenden och mönster hos dig själ och hos dina klienter.

Utbildningen bygger på KBT och TA, kognitiv beteendeterapi respektive transaktionsanalys. Genom digitala möten med likasinnade i din grupp får du insyn i andras tankar och problem och får möjlighet att hjälpa dem att hitta vägen till lösning när du övar som terapeut. Du får också hjälp med det som tynger dig när du övar som klient. 

Utbildningens upplägg

Utbildningen är helt förlagd på nätet utan fysiska träffar. Du väljer själv hur mycket tid du väljer att lägga på kursen men räkna med cirka tre till fem timmar i veckan. Du kommer ha tillgång till en sluten Facebook-grupp med diskussioner om både yrket och utbildningen samt månadsbrev med instruktioner och e-bok.

Under utbildningen ingår du i en grupp om tre - fem personer som du har minst tio möten på Teams/Zoom med och du kommer att öva dig i rollen både som terapeut, klient och observatör. Detta på tider som ni själva bestämmer i gruppen.

Utbildningens digitala upplägg är väldigt likt metodiken som du sedan själv kan välja att arbeta efter som samtalsterapeut - om vill. I så fall ingår programmet Vardagspsykologi för dina framtida klienter utan kostnad.  

Du kan också använda kunskaperna för att bli bättre på att hantera samtal i ditt nuvarande arbete. 

Certifiering

För att bli certifierad krävs att du:

  • Har tjugo digitala möten med din grupp och agerat både samtalsterapeut, klient och observatör.
  • Har tio digitala möten med en provklient som du redovisar enligt dokumentation.
  • Medverkar vid tre lärarledda handledningstillfällen tillsammans med din grupp.

OBS! Kursstart varannan månad. 

För mer information om Certifierad samtalsterapeut, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja e-Universitetet?

Distansutbildningar

Praktik/LIA

Kombinera arbete

med studier

Så ansöker du

Vi föredrar att du har minst ca tio års arbetslivserfarenhet. Vad du arbetat med är mindre viktigt - bara du byggt på med erfarenheter från livets så omväxlande skola. 

Examen & Intyg

Certifikat utfärdas av utbildningsansvarig som är certifierad transaktionsanalytiker och ECP (European Certificate of Psychotherapy). 

Kostnader

Utbildningen kostar 9995 kr.

e-Universitetet

e-Universitetet – distansutbildningar sedan 2015

Med e-Universitetet studerar du helt via nätet och så har vi arbetat sedan hösten 2015. Kunskaperna och teknikerna fungerar förstås lika bra i den fysiska verkligheten om du föredrar att möta klienter, kunder, medarbetare etc så istället. Vi arbetar med upplevelsebaserad...


Läs mer om e-Universitetet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad samtalsterapeut

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 27 recensioner.

SR
Det har varit en mycket bra utbildning med samtalsövning nästan varje vecka. Har fått många verktyg att använda i samtal. Handledningen har varit jättebra.
Jularat
Jobbar idag som Samtalsterapeut sedan 2020. Tack vare bra utbildnings verktyg och hjälp från lärare och utbildningsansvarig Olof som alltid svara snabbt.
Katarina
Handledning och arbetsgruppen var av stort värde för min egen utveckling. Filmerna sa inte så mycket. Jag har läst mer om allt på sidan av utbildningen så alla källor och länkar har varit värdefulla.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in