Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Frisörutbildning Flex

Creative Academy of Hair
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Tranemo
Klassrum, Distans
1500 timmar / 9-12 månader
Heltid/deltid
125 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Tranemo
125 000 SEK
2022-08-22
Sena ansökningar accepteras i mån av plats. Antagning sker löpande.

Distans
125 000 SEK
2022-08-22
Sena ansökningar accepteras i mån av plats. Antagning sker löpande.
Frisörutbildning Flex

Frisörutbildning Flex

Nytänkande frisörutbildning med max 6 deltagare

Creative Academy är en modern frisörskola som är anpassad efter dig som elev och den svenska frisörbranschen. Vi erbjuder frisörutbildning från grund till elitnivå då vi har stor erfarenhet av att utbilda elever, frisörer, frisörlärare, handledare samt internationella tävlanden.

Hos oss får du som elev en individanpassad och högkvalitativ utbildning i en grupp med max 6 deltagare där lärare och handledare samarbetar utifrån studieplanen. Du lär sig yrkets grunder av en yrkeslärare i en trygg utbildningsmiljö för att senare öva momenten på din arbetsplats med hjälp av handledare.

Skola + Distans + Trainee

Utbildningen är en skolform där 50% av utbildningen är skolförlagd och sker på Creative Academy samt distansstudier hemifrån och där 50% av utbildningen sker som företagsförlagd utbildning där eleven är anställd som trainee.

Att jobba som trainee som också kallas för lärling, innebär att du lär dig på en salong av din handledare, samtidigt som du kan börja bygga en kundkrets redan under utbildningstiden och har en lön som ökar för varje utbildningsnivå. 

Den skolförlagda utbildningen sker genom obligatoriska träffar på Creative Academy i Tranemo och distansstudier hemifrån. Våra träffar sker 2 dagar i följd varannan vecka och du kan resa hit med bil, buss eller tåg och kan välja att bo kvar på studieorten om du har långt att resa. När du är på plats på Creative Academy kan du fokusera på studierna och på så sätt blir utbildningen effektivare.

COVIDSÄKRAD UTBILDNING

Hos oss kan du som elev känna dig trygg även under pågående pandemi då vi är max 6 elever/klass. Alla gemensamma ytor och verktyg desinficeras noga och inga elever eller personal kommer till skolan med förkylningssymtom.

Hos oss kombinerar du studier på skola och distansstudier hemifrån med att vara anställd som trainee på en salong och därför kan vi anpassa undervisningen både efter dina individuella behov likväl som rådande situation.

Kursupplägg

Hos oss kombinerar du din frisörutbildning på skola med att vara anställd som trainee/lärling på en salong nära din hemort. Med andra ord får du därför det bästa av två världar, nämligen utbildning av både lärare på skola och handledare på salong samt en framtida arbetsplats.

Som anställd trainee på halvtid, har du en lön som hjälper dig att finansiera studier och levnadskostnader. Redan under utbildningstiden kan du börja att bygga upp en kundkrets och goda relationer på din arbetsplats.

Frisörutbildningen leder till delprovet med målet att eleven blir behörig frisör med Gesällbrev och Frisörlicens. Utbildningen avslutas med att eleven gör yrkesprov som frisör. Utbildningstiden är 1500 timmar och pågår mellan 9-12 månader beroende på ditt val av studietakt.

Frisörutbildningen är godkänd

Frisörutbildningen är godkänd och rekommenderas av Sveriges Frisörföretagare, FYN- Frisörernas Yrkesnämnd och Handelsanställdas Förbund.

Creative Academy of Hair leds av Ulrica Hansson, en välmeriterad frisör och lärare med frisöryrket som sin passion. Fler frisörer behövs i branschen därför vill vi hjälpa arbetsgivare att våga satsa, genom att tillsammans med oss utbilda framtidens frisörer.

Verktygsset och övningshuvuden ingår

I kursavgiften ingår ett verktygsset innehållande bland annat saxar, borstar och kammar. Det ingår även två damdockor och en herrdocka som du får behålla efter utbildningen. Vi har handplockat de bästa verktygen, dockhuvuden och materialen för att ge dig en kvalitativ frisörutbildning!

För mer information om Frisörutbildning Flex, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Creative Academy of Hair?

Kombinera arbete

med studier

Distansutbildning med

tillfällen på plats

Du väljer studietakt

Så ansöker du

Skicka in en intresseanmälan till oss så återkommer vi till dig eller kontakta oss via mail eller telefon.

Varmt välkommen!

Examen & Intyg

Diplomerad utbildning

När du fullgjort utbildningen tilldelas du ett diplom från skolan.

Kursinnehåll

 • KLIPPNING
 • HERR
 • DESIGN
 • LÅNGHÅRSDESIGN
 • FÄRG
 • PERMANENT
 • SALONGS-TRÄNING
 • KUNDSERVICE
 • STIL & FORM
 • ARBETSMILJÖ
 • EKONOMI
 • HUD & HÅR

Studietakt

Studietakt 100%

Vid studietakt på 100% blir omfattningen 45 timmar/vecka under 9 månader. Du har ledigt lovdagar samt helgdagar.

Läser du 100% studietakt kan du jobba extra på helger, antingen på salongen där du är anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Studietakt 80%

Vid studietakt på 80% är omfattningen 36 timmar/vecka under 10 månader. Du studerar måndag till torsdag och har fredagar ledigt. Du studerar fyra dagar i veckan. Du har ledigt helgdagar, men inga lov och din utbildning förlängs med fyra veckor.

Läser du 80% studietakt kan du jobba extra på fredagar eller helger, antingen på salongen där du är anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Studietakt 60%

Vid studietakt på 60% är omfattningen 27 timmar/vecka under 12 månader. Du studerar måndag till onsdag och har torsdagar och fredagar ledigt. Du studerar 3 dagar i veckan. Du har ledigt helgdagar, men valfritt att ha lov och då förlängs utbildningstiden.

Läser du 60% studietakt kan du jobba extra på torsdagar och fredagar eller helger, antingen på salongen där du kommer att vara anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom frisöryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Creative Academy of Hair

Välkoma att studera på Creative Academy of hair! 

Creative Academy of hair är ett modernt utbildningsföretag som erbjuder Frisörutbildning Nivå 1, Frisörutbildning Nivå 1 med förkunskaper Hår & Make-up stylist, Barberarutbildning, Färdigutbildning Nivå 2-4 samt Fortbildning av Frisörer. Vi erbjuder utbildning från grund till elitnivå och vi har...


Läs mer om Creative Academy of Hair och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frisörutbildning Flex

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Creative Academy of Hair

Storgatan 20
514 33 Tranemo

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in