Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Barberarutbildning Flex

Creative Academy of Hair
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Tranemo
Klassrum, Distans
1000 timmar / 6-9 månader
Heltid/deltid
89 000 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Tranemo
89 000 SEK
2022-08-22
Sena ansökningar accepteras i mån av plats. Antagning sker löpande.

Distans
89 000 SEK
2022-08-22
Sena ansökningar accepteras i mån av plats. Antagning sker löpande.
 Bli Barberare - Barberarutbildning

Barberarutbildning Flex

Grundutbildning mot barberargesällen – det första steget till att bli barberare

Creative Academy har sammanställt en studieplan för Barberarutbildning, enligt Frisörbranschens Riksavtal.

Barberarutbildningen leder till gesällprovet för barberare med målet att eleven blir behörig barberare med Gesällbrev och Frisörlicens. Utbildningen avslutas med att eleven gör gesällprovet för barberare. Utbildningstiden är 1000 timmar och pågår mellan 6-9 månader beroende på studietakt.

COVIDSÄKRAD UTBILDNING

Hos oss kan du som elev känna dig trygg även under pågående pandemi då vi är max 6 elever/klass. Alla gemensamma ytor och verktyg desinficeras noga och inga elever eller personal kommer till skolan med förkylningssymtom.

Hos oss kombinerar du studier på skola och distansstudier hemifrån med att vara anställd som trainee på en salong och därför kan vi anpassa undervisningen både efter dina individuella behov likväl som rådande situation.

I kursavgiften ingår ett verktygsset innehållande bland annat saxar, borstar och kammar. Det ingår även två dockhuvuden som du får behålla efter utbildningen. Vi har handplockat de bästa verktygen, dockhuvuden och materialen för att ge dig en kvalitativ frisörutbildning!

Upplägg

Utbildningen är en skolform där 50% av utbildning är skolförlagd och sker på Creative Academy samt distansstudier hemifrån och där 50% av utbildningen sker som företagsförlagd utbildning där eleven är anställd som trainee.

Att jobba som trainee som också kallas för lärling, innebär att du lär dig på en salong av din handledare och andra frisörer där, samtidigt som du har en lön som ökar för varje utbildningsnivå. Den företagsförlagda utbildningen sker på elevens arbetsplats som anställd trainee där arbetsgivare och handledare ansvarar för utbildningen utifrån studieplanen.

Den skolförlagda utbildningen sker genom obligatoriska träffar på Creative Academy i Tranemo och distansstudier hemifrån. Våra träffar sker 2 dagar i följd varannan vecka och du kan resa hit med bil, buss eller tåg och kan välja att bo kvar på studieorten om du har långt att resa. När du är på plats på Creative Academy kan du fokusera på studierna och på så sätt blir utbildningen effektivare.

Hos oss får du som elev en individanpassad och högkvalitativ utbildning i en grupp med max 6 deltagare där lärare och handledare samarbetar utifrån studieplanen. Du lär sig yrkets grunder av en yrkeslärare i en trygg utbildningsmiljö för att senare öva momenten på din arbetsplats.

Utbildningstiden är 1000 timmar och pågår mellan 6-9 månader beroende på studietakt.

För mer information om Barberarutbildning Flex, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Creative Academy of Hair?

Kombinera arbete

med studier

Distansutbildning med

tillfällen på plats

Du väljer studietakt

Kursinnehåll

  • HERR
  • DESIGN
  • SALONGS-TRÄNING
  • KUNDSERVICE
  • STIL & FORM
  • ARBETSMILJÖ
  • EKONOMI
  • HUD & HÅR

Studietakt

Studietakt 60%

Vid studietakt på 60% är omfattningen 27 timmar/vecka då du studerar 3 dagar i veckan under 9 månader. Du studerar måndag till onsdag och har torsdagar och fredagar ledigt. Du har ledigt lovdagar, vilket blir ca 12 dagar under utbildningen samt helgdagar.

Läser du 60% studietakt kan du jobba extra på torsdagar, fredagar och helger, antingen på salongen där du kommer att vara anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom barberaryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Studietakt 80%

Vid studietakt på 80% är omfattningen 36 timmar/vecka då du studerar 4 dagar i veckan under 7 månader. Du studerar måndag till torsdag och har fredagar ledigt. Du har ledigt lovdagar, vilket blir ca 12 dagar under utbildningen samt helgdagar.

Läser du 80% studietakt kan du jobba extra på fredagar och helger, antingen på salongen där du kommer vara anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom barberaryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Studietakt 100%

Vid studietakt på 100% är omfattningen 45 timmar/vecka då du studerar 5 dagar i veckan under 6 månader. Du studerar måndag till fredag. Du har ledigt lovdagar, vilket blir ca 12 dagar under utbildningen samt helgdagar. Du studerar halvtid på skolan och halvtid som anställd trainee.

Om du vill studera heltid kan du också välja att göra tillval som färg och permanent för herr eller klippning och design för dam och då förlängs utbildningstiden.

Läser du 100% studietakt kan du jobba extra på helger, antingen på salongen där du är anställd eller om du har ett annat arbete under studietiden. Vi rekommenderar dig att arbeta inom barberaryrket då möjligheten att tidigt bygga upp en kundkrets ger högre inkomst på längre sikt.

Du och din arbetsgivare kan komma överens om att arbeta som trainee andra dagar än enligt schemat, då du inte har obligatoriska träffar eller distansstudier, exempelvis helger med gällande riksavtal.

Creative Academy of Hair

Välkoma att studera på Creative Academy of hair! 

Creative Academy of hair är ett modernt utbildningsföretag som erbjuder Frisörutbildning Nivå 1, Frisörutbildning Nivå 1 med förkunskaper Hår & Make-up stylist, Barberarutbildning, Färdigutbildning Nivå 2-4 samt Fortbildning av Frisörer. Vi erbjuder utbildning från grund till elitnivå och vi har...


Läs mer om Creative Academy of Hair och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Barberarutbildning Flex

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Creative Academy of Hair

Storgatan 20
514 33 Tranemo

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in