Stressrelaterad psykisk ohälsa

Contar
Sammanfattning
Kurser
Distans
Distans
1 dag
Heltid
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
2 250 SEK inkl. moms
Startdatum: 2023-03-28 - Distans

Om utbildningen

En temadag hos Contar

I Contars utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Vi bjuder in externa föreläsare med olika kunskaper och erfarenheter kring teman som är aktuella för blivande terapeuter att lära sig mer om. Våra studenter brukar lyfta just dessa dagar i extra positiva ordalag när de recenserar utbildningen.

Förutom att dagarna ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds de också som endagskurser för dig som vill lära dig mer om dessa ämnen. Dagarna är utformade för framtida och nuvarande behandlare.

28 mars - Stressrelaterad psykisk ohälsa

Under kursdagen får du lära dig vad stress är och hur vi påverkas av den både på kort och lång sikt. Vi går igenom varningssignaler på skadlig stress och hur de vanligaste formerna av stressrelaterad psykisk ohälsa ser ut. Vi kommer också att fördjupa oss i diagnosen utmattningssyndrom. Många kliniska exempel, främst baserade på Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kommer att ges.

Föreläsare: Giorgio Grossi

Giorgio Grossi är beteendevetare/docent i medicinsk psykologi och leg psykoterapeut med KBT-inriktning. Han har mångårig erfarenhet av kliniskt arbete med stresspatienter, men även andra typer av problematik som t ex depressioner, ångesttillstånd och beroende. Han är författare till böckerna ”Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi” (VIVA, 2008), ”Vägen ur utmattningssyndrom” (Natur och Kultur, 2018; skriven med Kerstin Jeding) samt ”Krisstress – att hantera en pandemi, coronaoro och andra långvariga påfrestningar” (Natur och Kultur 2020; skriven med Kerstin Jeding). I sitt kliniska arbete utgår han främst från Acceptance and Commitment Therapy (ACT), en av ”tredje vågens” KBT-terapier.

Plats: Online via Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

Varför välja Contar?

Erbjuder delbetalning

Kombinera arbete med studier

Distansutbildningar

Contar

Contar - proffs på samtal

Väx med Contar genom utbildning och terapi. De erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtal. Contars viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla människor har lika värde, och verktyget är det professionella samtalet. Verksamheten präglas...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Stressrelaterad psykisk ohälsa

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Contar

Högbergsgatan 30A
116 20 Stockholm


Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Deltagare
Deltagare

Upplevde att dagen blev bättre med tiden .( stannade ngt för länge runt resonemanget runt frihet ( vi är ju både och …) .

Deltagare
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in