Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Existentiella samtal och coaching - diplomutbildning

Contar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
10 dagar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
Klassrum

Existentiella samtal och coaching - diplomutbildning

EC1

Existentiell fördjupning för dig som har samtalet som yrke

Existentiella samtal och coaching har sina rötter i existentiell filosofi och psykologi. Sedan antiken har filosoferna undersökt ämnen som är lika aktuella idag som då: Vad är det att vara människa? Hur är det att leva i relation till andra? Och hur kan man hantera sin frihet och alla sina valmöjligheter?

Existentiella samtal är viktiga i vår tid eftersom de inte i första hand är målinriktade utan snarare utforskar människans unika situation med inspiration från filosofin. Samtalet sker i dialog med klientens fråga i fokus och ger möjlighet att vidga sin syn på vad det är att vara människa. Det kan handla om en aktuell livsfråga – arbete, kärlek, val, ansvar – eller om mänskliga grundvillkor som döden och meningen.

Om utbildningen 

Denna utbildning är ett första steg på en vidareutbildning för dig som redan har ett samtalsyrke och som vill komplettera med ett existentiellt perspektiv. Kanske vill du använda kunskaperna i din nuvarande yrkesroll, eller så tänker du dig en framtid där du mer specifikt ägnar dig åt olika former av existentiella samtal. Målet för utbildningen är att ge dig en fördjupad kompetens att möta människor i svårigheter och dilemman av existentiell art.

Den första terminen ägnar vi oss åt filosofi och självreflektion. Du får en introduktion till de viktigaste filosoferna och den existentiella människosynens mest centrala begrepp. Du får också lära dig den speciella samtalsmetodik som vi arbetar med, den fenomenologiska. I samarbete med en annan deltagare får du använda dina nya kunskaper i relation till dig själv. Den andra terminen har du dina första utbildningsklienter, får mer existentiell samtals- och coachingmetodik och handledning med filosofisk fördjupning.

För mer information om Existentiella samtal och coaching - diplomutbildning , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursansvarig

Under utbildningens gång kommer du att ha regelbunden kontakt med dina kursledare Ann Lagerström och Annalena Sund Aillet.

Ann Lagerström är certifierad existentiell coach, existentiell vägledare,  fil. mag., ledarskapskonsult, handledare, mindfulnessinstruktör. Hon har studerat existentiell filosofi och psykologi på Södertörns högskola och SEPT.

Annalena Sund Aillet är certifierad existentiell coach,  leg. psykolog,  leg. psykoterapeut, handledare och  lärare i psykoterapi, mindfulnesslärare. Studerat existentiell filosofi och psykologi på Södertörns högskola och SEPT.

Kursinnehåll

Upplägg

Utbildningen omfattar föreläsningar, workshops, enskilda, par- och gruppövningar med fokus på personlig och professionell utveckling, litteraturstudier och skrivuppgifter. Deltagarna kommer också att ha utbildningsklienter och få handledning med filosofisk fördjupning.

Termin för termin

Den första terminen, består av studier i existentiell filosofi och psykologi och fenomenologisk teori med fokus på förståelse av sitt eget vara i världen. Deltagarna kommer också att coacha varandra.

Den andra terminen, är inriktad på det professionella hantverket. Vi studerar fenomenologisk samtalsmetodik och existentiell coachingteknik. Under den här terminen har deltagarna också externa utbildningsklienter och grupphandledning med filosofisk fördjupning.

Utbildningen innehåller också skrivuppgifter. Den första terminen kommer deltagarna att få utforska sig själva i relation till den existentiella filosofin, psykologin och coachingen. Den andra terminen utgår vi från klientarbetet. Hur kan samtalen förstås med hjälp av existentiell filosofi, psykologi och coaching?

Ansökan och behörighet

KOMPETENSKRAV

Eftersom utbildningen i existentiella samtal och coaching är en vidareutbildning bör deltagarna redan ha professionell erfarenhet av samtal. Det innebär att den som söker till utbildningen behöver antingen ha en grundutbildning där det ingår samtal och/eller arbetslivserfarenhet i ett yrke där samtalet är centralt.

CERTIFIERING

Den som gått utbildningen får ett diplom och kan sedan gå vidare på certifieringsprogrammet och därmed bli certifierad existentiell coach.
Certifieringen består av fortsatt klientarbete och handledning med filosofisk fördjupning.

ANMÄLAN

Anmäl dig till Contar via mail. Ange EXCOvt20, namn, adress, mail och mobil. Infoga ett enkelt cv med utbildning och yrkeserfarenhet av samtal.

Kostnader

36 800:- Inkl. moms. Betalas mot faktura i samband med kursstart. Efter individuell ansökan kan summan delas upp på hösttermin och vårtermin.

Examen & Intyg

Examen

För att deltagarna ska få ut sitt diplom ska de ha varit närvarande vid alla kursdagarna (det går att vara borta någon gång och då kompensera med en skriftlig rapport). Deltagarna ska också ha haft två utbildningsklienter som de träffat minst 6 gånger (1 inledande gång och 5 samtal). De ska också vara godkända på handledningen och på sina texter.

Certifiering

Den som gått utbildningen får ett diplom och kan sedan gå vidare på certifieringsprogrammet och därmed bli certifierad existentiell coach. Certifieringen består av fortsatt klientarbete och handledning med filosofisk fördjupning.

Contar

Contar

Väx med Contar genom utbildning och terapi. De erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtal. Contars viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla människor har lika värde, och verktyget är det professionella samtalet. Verksamheten präglas...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Existentiella samtal och coaching - diplomutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Contar

Högbergsgatan 30A
116 20 Stockholm

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in

Du kanske också är intresserad av: