Kurser

ACT - Acceptance and Commitment Therapy

Contar, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Utbildningstakt
Heltid
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Utbildningstakt
Heltid
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

ACT - Acceptance and Commitment Therapy

ACT grund

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) på Contar

ACT (Acceptance and Commitment Therapy) är en utvecklingsgren av den kognitiva beteendeterapin (KBT). Likt KBT-n är ACT evidensbaserad och har visat på mycket goda resultat vid olika typer av behandling som exempelvis vid kronisk smärta, missbruk och depression. Man arbetar med ACT även vid andra former av tillstånd där man fastnat i rigida och dysfunktionella tankebanor och beteendemönster. Man använder därför ACT flitigt också vid olika slags ångesttillstånd, ätstörningar, stressrelaterad ohälsa samt inom parterapi, livsstilscoaching och preventionsträning för stress och psykisk ohälsa på arbetsplatser.

Vad lär du dig på kursen?

Under denna tvådagarskurs får du lära dig en rad ACT-färdigheter. Till dessa färdigheter hör bland andra medveten närvaro, acceptans och defusion – att se tankar för vad de är – bara tankar – och sedan välja handling utifrån värderingar.

Contars kurs i ACT vänder sig till dig som vill lära dig mer om denna terapimetod och hur du kan stötta andra i samtal och behandling med hjälp av ACT. Våra kurser erbjuder en mix av teori och praktik och vi arbetar i små grupper för att underlätta gruppdiskussion. 

Online eller på plats hos oss

Deltagande på denna kurs sker antingen online via vår digitala utbildningsplattform eller på plats hos oss i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

För mer information besök gärna Contars hemsida eller fyll i en intresseanmälan nedan.

För mer information om ACT - Acceptance and Commitment Therapy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför ska du välja Contar?

Erbjuder delbetalning

Kombinera arbete med studier

Distansutbildningar

Kursansvarig

Din kursledare Gabriella Svanberg är legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi och har över 20 års erfarenhet av arbete inom psykiatri, LVM vård (missbruk), utrednings- och behandlingsarbete inom LVU- och HVB-hem samt från jobb inom företagshälsovård. Gabriella har också skapat ett behandlingsprogram enligt mindfulnessbaserade Acceptance and Commitment Therapy (ACT) för missbruk.

Så ansöker du

Du anmäler dig till kursen via skolans hemsida. 

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela utbildningskostnaden på en och samma gång? Du erbjuds möjligheten att delbetala kostnaden en gång i månaden i upp till max 5 månader. För var avbetalningsmånad tillkommer en administrativ avgift och du ansvarar själv för att de månatliga inbetalningarna sker enligt överenskommen plan.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: ACT - Acceptance and Commitment Therapy

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 30 recensioner
Skriv en recension
5/5
Deltagare
22 nov 2022

Denna kurs har berikat mig. ACT kan jag ha med mig hela livet både privat samt i yrkesrollen. Gabriella gjorde utbildningen roligt och man tappade inte fokus! Känner att jag fåt...

Visa mer
4/5
Deltagare
22 nov 2022

4 av 5

5/5
Deltagare
22 nov 2022

Från väldigt liten kunskap om ACT till att fått en bra övergripande kännedom som går att använda direkt i verksamheten.

Contar
Högbergsgatan 30A
116 20 Stockholm

Contar - proffs på samtal

Väx med Contar genom utbildning och terapi. De erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtal. Contars viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla människor har lika värde, och verktyget är det professionella samtalet. Verksamheten präglas...

Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Highlights