Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Fastighetstekniker

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
Heltid/deltid
22 400 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: Börja när du vill - Kurslitteratur ingår - Distans
Yrkesutbildning till fastighetstekniker

Om utbildningen

Distansutbilda dig hos Cady och bli fastighetstekniker!

Vill du jobba med underhåll av de tekniska systemen inom fastighet? Läs på distans till fastighetstekniker!

Som fastighetstekniker är du specialisten med ansvar för drift, skötsel och underhåll av fastighetens tekniska system. De fastigheter som byggs idag i Sverige är mer teknikutvecklade än för 20 år sedan och nya teknik utvecklas ständigt. Det ger dig som är intresserad av att arbeta med datorer och tekniska uppgifter en spännande och omväxlande roll.

Att arbeta som fastighetstekniker innebär ett stort ansvar för drift och underhåll av fastighetens olika system. I ditt dagliga arbete ser du till att alla system fungerar som fastighetsägaren vill och utifrån hyresgästens förväntningar.

Arbetsmarknad

Det finns mycket goda möjligheter till att få ett arbete då det byggs och renoveras väldigt mycket i Sverige och det finns stora pensionsavgångarna. Fastighetsbranschen har nu och i framtiden ett stort behov av utbildade och kompetenta personal.

Vanliga arbetsplatser

 • Privata fastighetsbolag
 • Statligt ägda fastighetsbolag

En utbildning som ger dig möjligheter

9/10 av Cadys elever jobbar inom sitt valda yrke efter utbildningen!

Arbetsgivare skickar även sina anställda för utbildning då de anser att Cadys innehåll ger de kompetenser och kunskaper som behövs.

Efter avslutad utbildning är målet att du har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet inom ditt drömyrke som fastighetstekniker.

Validering

Du kan validera delkurser som du redan har läst och praktiken om du har relevant arbetslivserfarenhet. Läs mer på utbildarens hemsida.

För mer information om Fastighetstekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Cady Training Academy?

Kurslitteratur ingår

Behov på

arbetsmarknaden

90% får jobb efter genomförd utbildning

Kursplan

Service och kundbemötande

Att hantera positiva och negativa reaktioner i kontakter med hyresgäster och kunder samt betydelsen av god produkt- och tjänstkännedom inom olika typer av servicesituationer.

Fastighetsförvaltning

Kunskap inom begreppen värmeöverföring, luftväxling, rumstemperatur, luftfuktighet, kondens, kallras, operativ temperatur och vistelsezon i samband med bra inomhusklimat samt olika drift- och arbetsformer, underhållsplaner och innebörden av ID-06.

Arbetsmiljö

Kunskap inom den fysiska och psykosociala arbetsmiljön samt arbetsroller, ansvarsfördelning och konsekvenser av felaktig arbetsfördelning.

Systemuppbyggnad vatten och avlopp

Läran om uppbyggnad av den kommunala tappvattenanläggningen kontra den enskilde dricksvattenanläggningen; allmänna och enskilda avloppssystem och självfallssystem; tappvattensystemets uppbyggnad samt säkerhetsutrustning och övrig armatur inom sammanhanget.

Maskiner, verktyg och material

Kunskap om olika verktyg och maskiner inklusive användningsområden och säkerhetsaspekter vid användning; relevanta lagar och regler rörande säkerhet kring användning av olika maskiner och verktyg.

Systemuppbyggnad värme och kyla

Kunskap om olika värmesystem för värmealstring i en fastighet inklusive funktionen av en fjärrvärmeanläggning från tillverkning till distribution och fram till fördelning ut i fastigheten; funktionen av värmepannor, värmepumpar, solvärme och fjärrvärmeanläggningar samt relevanta lagar och regler inom sammanhanget.

Systemuppbyggnad ventilation

Innebörden och betydelsen av allmän ventilation; vanliga luftföroreningar; ventilations principer; luftbehandling och olika komponenters funktion; funktion av luftvärmare och luftkylare samt relevanta lagar och regler inom sammanhanget.

Styr- och reglerteknik

Kunskap i de relevanta lagar och regler gällande styr- och reglerteknik; funktion av styrning av VKA, KMK, shuntgrupper och kylbafflar; mätosäkerhet/rätt värde, kalibrering, egenskaper hos mätdon och olika produkter avsedda för olika typer av mätningar; reglering av F- och FT-systemen, temperaturreglering, frysskydd, varvtalsreglering och brand samt kunskap i batteriåtervinning, plattväxlare, kortströmsväxlare och roterande värmeväxlare.

Elkraftteknik och elsystem

Att arbeta med elkraftteknik på olika plan i olika fastigheter samt relevanta lagar och andra bestämmelser för elarbeten inom fastigheter.

Fastighetsservice VVS och byggnader

Att felsöka el-, vatten- och ventilationssystem; relevanta lagar och andra bestämmelser inom sammanhanget; byggnaders olika fasadtyper, uppbyggnad, beståndsdelar och skötsel samt kunskap inom begreppet luftspalt.

Entreprenörskap

Att tänka som en entreprenör och företagets villkor.

Ritningsförståelse

Kunskap om olika ritningstyper inklusive vad varje respektive ritning ska åskådliggöra samt relevanta lagar och regler gällande olika ritningstyper.

Fastighetsautomation

Innebörden av systemet SCADA gällande förkortning, funktion och uppgifter inklusive olika undergrupper av styrsystem; en web-ports fördelar framför andra system inom fastighetsautomation samt relevanta lagar och regler inom sammanhanget.

Energieffektivisering och hållbarhet

Kunskap i olika energikällors för- och nackdelar; energieffektivisering av isolering, belysning, värme och vatten; innehåll i och funktion av en energideklaration samt relevanta lagar och andra bestämmelser för energieffektivisering.Praktik

Praktik

Minst 8 veckor, längre vid behov och upplägget är flexibelt. Du hittar din egen plats och du får inte gå ut på praktik innan du har fått din praktikplanering godkänd av Cady.

Slutarbete

Ämnesspecifik redovisning som påvisar måluppfyllelsen.

Kursbevis

Efter avslutad och godkänd utbildning erhåller du ett diplom och yrkesutbildningsbevis.

Cady är kvalitets- och miljöcertifierad enligt ISO 9001 och 14001.

Upplägg

Utbildningstid

Du har tillgång till vår online lärplattform dygnet runt året runt och kan läsa när det passar dig bäst

 • Snitt lästiden är 9 månader vid heltidsstudier.
 • Innehållet motsvarar 1½ år vid ett traditionellt studiesätt.
 • Ingen minimitid och maxtid på 3 år.

Den faktiska lästiden är individuell och berör på bl.a lästakt studievana och disciplin

Läs i din egen takt 

Styr över dina studier själv med Cadys flexibla upplägg. Läs i din egen takt året om när och var du vill. All kurslitteratur ingår.

Helt på distans

Helt på distans utan fysiska träffar. 

Jobba samtidigt 

Vårt flexibla upplägg ger dig möjligheten att jobba samtidigt som du läser.

Få stöd under dina studier

När du är elev hos Cady får du stöd av yrkeslärarna under hela din utbildning. De hjälper dig om du har pedagogiska frågor och du kan även få elevcoachning såsom hjälp med att lägga upp en studieplan.

Antagningskrav

 • Lägst godkänt betyg i:

  • Svenska A / Svenska 1 / SAS A / SAS 1 eller motsvarande
  • Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande
  • Matematik B / Matematik 2a eller motsvarande
 • Du ska ha genomgått praktisk ellära*.
 • Du ska vara 18 år eller ha vårdnadshavarens samtycke.
 • Distansstudier är baserad på självstudier och kräver god studievana och disciplin.
 • Du ska även ha god självkännedom och vara vid god psykisk form.
 • För att kunna läsa behöver du ha dator- och internetankomst, god datorvana och kan hantera filer av olika slag (t.ex. Office-paketet).

*Om du saknar praktisk ellära erbjuder Cady den som preparandkurs.

Uppfyller du inte kraven?

Är du osäker om din behörighet och vill få en bedömning? Ansök direkt på utbildarens hemsida.

Delbetala din utbildning!

Cady erbjuder delbetalningsmöjligheter för dig som privatperson. Välj bland flera alternativ inklusive räntefria. Se utbildarens hemsida för mer information.

Denna utbildning är ej CSN-berättigad.

För företag och organisationer

18 247 kr ex. moms (för arbetsgivare/organisationer)

Skräddarsydd kompetensutveckling för dina anställda

Mot förfrågan kan Cady skräddarsy ett utbildningsupplägg utifrån din verksamhets krav och behov. De kan erbjuda bl.a. en specialanpassad kursplan, utbildningspaket för större grupper, deldistans, fördjupningskurser och mycket mer.

Begär en offert

Kontakta Cady idag och berätta om vilka önskemål du har så återkommer de med förslag på upplägg och pris.

Cady Training Academy

Vill du utbilda dig på distans? Läs på dina villkor - när och var du vill!

Nu är flera av våra utbildningar godkända av MYH enligt SeQF: Socialpedagog: SeQF nivå 5 HR-specialist: SeQF nivå 5 Barnskötare med inriktning socialpedagogik: SeQF nivå 5 Kognitiv beteendeterapeut: SeQF nivå 5 Lärarassistent: SeQF nivå 5 Kostrådgivare och hälsopedagog: SeQF nivå...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar.

Cady Training Academy


Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetstekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Cady Training Academy

Fotögatan 6B
414 74 Göteborg

Tel: +4631 757 05 66

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Kalle

Bra utbildning

Cady-teamet Kommentar:
Hej Kalle!

Tack för ditt omdöme! Vad roligt att du tycket att din utbildning till fastighetstekniker var bra. Välkommen tillbaka! 😊
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in