Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Academy of Film, Theatre & Television, Blueberry College & Universitet

Studera i Australien
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Sydney
1 år
Heltid
Ibland
Engelska
Klassrum
Startdatum: februari 2021 - Sydney

Academy of Film, Theatre & Television, Blueberry College & Universitet

Drömmer du om en karriär som skådespelare?

På Academy of Film , Theatre & Television (AFTT) i Sydney kommer du ett stort steg närmre den drömmen samtidigt som du får bo i fantastiska Australien. Oavsett om du vill stå på teaterscenen eller framför kameran ger AFTT dig en bra grund att stå på som skådespelare, musikalartist eller backstage-personal. Sydney är Australiens filmhuvudstad och här har många kända filmer spelats in.

Yrkesinriktade Diplomas för skådespelare i centrala Sydney

Academy of Film, Theatre & Television är sedan några år tillbaka en del avJMC Academy– en av Australiens ledande privata skolor inom Entertainment. De fina lokalerna i centrala Sydney gör att AFTT kan erbjuda högkvalitativ utbildning inom acting för alla som vill bli skådespelare.
Utrustningen på campuset är toppmodern och det finns gott om studios.

Tack vare samarbetet med AFTT och JMC Academy får studenterna på båda skolorna möjlighet att nätverka och samarbeta över skolgränserna. Det kan till exempel vara genom att göra showreels eller casting workshops. AFTT och JMC Academy vill nämligen ge sina studenter en praktisk grund att stå på inför sin framtida karriär.

Kurserna på Academy of Film, Theatre & Television är utformade för att spegla hur man arbetar inom branschen. Du får delta i flera olika projekt och uppsättningar under din skoltid vilket ger dig möjlighet att samla erfarenhet inför steget ut i arbetslivet.

Lärare som är aktiva i branschen

Samtliga lärare på Academy of Film Theatre & Television har själva en bakgrund inom skådespeleri – antingen på scen eller framför kameran. Förutom lärarna som undervisar dagligen bjuds också gästföreläsare in med jämna mellanrum för att dela med sig av sina erfarenheter. Många elever som studerat på AFTT har sedan gått vidare för att arbeta i film- och teaterbranschen.

För mer information om Academy of Film, Theatre & Television, Blueberry College & Universitet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskapskrav

För att bli antagen till Academy of Film, Theatre & Television ska du ha fullständiga gymnasiebetyg med VG/C eller mer i engelska A och B/5 och 6. Alternativt kan du visa upp ett TOEFL-test med minst 83 eller en IELTS-examen med minst 6.0.

Audition

Söker du in till Advanced Diploma of Acting for Stage and Screen eller Advanced Diploma of Music Theatre kommer du att förväntas hålla en audition. Skolan håller auditions löpande under året.

Auditions hålls både individuellt och i grupp och går ut på att du ska få en chans att visa vad du kan. Auditions hålls på plats i Sydney, alternativt när AFTT befinner sig på besök i Sverige och måste bokas in i förtid. Hör av dig oss på Blueberry så hjälper vi dig.

Utbildningar

Diplom – 1 år

Diploma of Screen and media: Acting – 1 år

Denna utbildning passar dig som som efter avslutad utbildning vill ha möjlighet att arbeta som skådespelare över flera olika plattformar så som teater, musikaler, film och TV. Stort fokus på både skådespeleri och grundläggande kunskaper inom rörelsemönster och röstarbete. Du får möjlighet att använda det du lär dig i projekt tillsammans med andra AFTT-studenter. Du får chans att nätverka då du arbetar med folk som är aktiva inom branschen, både på campus och ute på inspelningsplats. I kursen ingår utbildning i skådespeleri och de grundläggande principerna i rörelse, röst, sång och dans. Dina lärare kan vara till exempel röstcoacher, koreografer och rörelseexperter för att du ska kunna utvecklas så mycket som möjligt. Under utbildningens gång får du också en förståelse för hur branschen fungerar genom att titta både framåt och bakåt i tiden. Vid avslutad utbildning har du en imponerande portfolio att visa framtida arbetsgivare.

Diploma of Screen & Media: Film – 1 år

Den här spännande diplomutbildningen gör dig till proffs på Visual Storytelling. Här kommer du garanterat hitta ditt eget unika uttryck och din egen unika röst inför din karriär som filmskapare, producent eller manusförfattare.

Diploma of Screen and Media: Live Production – 1 år

Den här diplomkursen är speciellt utformad för dig som är intresserad av en karriär bakom scenen eller kameran. Som Stage Manager koordinerar du både tekniker och medverkande i produktionen för att säkerställa att regissörens önskemål uppfylls. Hela kursen är utformad efter best practice inom branschen. Under första terminen får du chans att arbeta som assistent till en stage manager på någon av AFTT:s produktioner. Under andra terminen får du chans att praktisera på en teater i staden för att få den praktiska erfarenheten som jobbet kräver. Under resterande studietid får du också chans att fördjupa ditt tekniska kunnande. När du arbetar på olika produktioner får du vara med från repetitionerna ända till liveframträdandet.

Studera i Australien

Studera i Australien

Studera i Australien

Studera utomlands i det fantastiska landet Australien! Welcome Down Under till det här unika och varma jättelandet fyllt med allt från paradisstränder och regnskogar till pulserande storstäder som Sydney, Melbourne, Brisbane och Perth. Australiensarna har en oerhört avslappnad inställning till livet...


Läs mer om Studera i Australien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Academy of Film, Theatre & Television, Blueberry College & Universitet

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Studera i Australien

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yrkesutbildningar.se
Logga in

Du kanske också är intresserad av: