Diplomerad Anhörigterapeututbildning, AHTU

Bergströms Kunskapsföretag AB
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Malmö, Stockholm
2 år
Deltid
98 500 SEK inkl. moms
Kommande starter
Malmö
2023-08-25 
Stockholm
2023-08-25 
Distans
2023-08-25 
anhörigterapeut

Om utbildningen

Studera anhörigterapeut på Bergströms kunskapsföretag

Det är fler som lider av att vara anhörig än av att själv vara sjuk!

Speciellt gäller det anhöriga till missbrukare, alkoholister, narkomaner men också till svårt sjuka på annat sätt.

En anhörigterapeut arbetar med friska personer som genom sina relationer med andra hamnat i en sjuk miljö och (nästintill) själva blivit sjuka. Om alla som lever och växer upp i dysfunktionella familjer får stöd skulle färre bli sjuka och/eller utveckla eget missbruk.

Som anhörigterapeut har man kunskaper om mycket: relationer, familjeliv, ångest, stress, missbruk, beroende, olika fysiska och psykiska sjukdomar samt moderna, effektiva metoder och tekniker i terapi och rådgivning. En anhörigterapeut har därtill förmåga att tillsammans med den anhöriga reda ut vad som är grundproblem och delproblem och att leda samtal utifrån kognitiva, existentiella och process­inriktade grunder.

Arbeta som anhörigterapeut

En anhörigterapeut kan arbeta både inom privat behandlingsverksamhet och hos offentlig arbets­givare som kommun, landsting och stat (t ex kriminalvård). Man arbetar oftast individuellt men också med grupper.

För mer information om Diplomerad Anhörigterapeututbildning, AHTU, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Bergströms Kunskapsföretag AB?

Eftertraktad utbildning

Kombinera arbete med studier

Auktoriserat utbildningsföretag

Studietakt

Normal studietakt innebär att utbildningen genomförs på två år. Studietakten är anpassad till den som heltidsarbetar parallellt med studierna.

Totalt tjugo kursbrev via mail med flera olika delmoment/kursbrev. Normal studietakt är tio kursbrev per år, motsvarande cirka fyra veckors studier per kursbrev. I kursbreven finns anvisningar, kurs-PM för inläsning och arbetsuppgifter. Redovisningen görs skriftligt via mail.

Utöver kursbreven ingår 18 obligatoriska seminariedagar uppdelade på nio tillfällen, fredag-lördag. Två tvådagarsmöten per halvår under termin 1 2 och 3 samt tre tvådagarsmöten under termin 4.

Elev som inte redan arbetar i branschen förutsätts praktisera till viss del under utbildningstidens senare del.

Bergströms ser gärna att elever, som avser att arbeta med terapeutisk verksamhet och som inte tidigare gått i egenterapi, går i terapi innan de börjar arbeta som Anhörigterapeut.

Kursupplägg

Du behöver en egen mailadress och tillgång till en internetkopplad dator med webb- och mail-program, möjlighet att läsa och skriva word samt läsa pdf-filer och powerpiontfiler. Du kan sitta var du vill när du studerar. Till din mail skickar vi kursbrev med skrivningsfrågor och kurs-PM vartefter du svarar på kursbreven.

Du behöver även köpa litteratur och vi rekommenderar att du köper i den takt dina studier fram­skrider. Ibland tvingas vi byta böcker för de tar slut på förlagen. De flesta böcker brukar kunna köpas på adlibris eller bokus. Även bokborsen.se kan ha begagnad kurslitteratur.

Så ansöker du

Med en intresseanmälan kan du ställa dina frågor direkt till Bergströms Kunskapsföretag.

Ansökan

Skriv ett mail direkt till anna.s@bergstroms.org.
Inkludera följande i ditt mail till oss

  •  Vad du heter, hur vi når dig på telefon, mail och postadress.
  •  Vad du gör idag, vad du gjort tidigare, t ex utbildningar, arbeten, erfarenheter.
  •  Varför du vill gå AHTU och/eller hur du hoppas ha nytta av den? Det är viktigt!
  •  Övrigt, som t ex intressen, fritidssysslor, familj, eller något du tycker vi bör veta om dig. I princip vill vi veta ”vem du är” - detaljer behövs inte men vi vill få en uppfattning om dig oavsett vad.

Vi vill därefter intervjua dig (om vi inte tidigare talats vid) per telefon eller att du besöker oss. Beslutet om antagning till utbildningen grundas på en samlad bedömning av tidigare utbildningar, arbetserfarenheter, ansökningstexten, intervjun och referenser som kan komma att begäras

Examen & Intyg

Efter utbildningen får eleven titeln Diplomerad Anhörigterapeut Bergströms.

Kostnader

98 500 kr

Betalning görs antingen med delbetalningar (utan ränta) under utbildningstiden eller längre tid varvid ränta tillkommer.

1) Delbetalningar utan ränta, t ex

- 49250 kr/år (2 inbet),

- 24625 kr/halvår (4 inbet),

- 12313 kr/ kvartal (8 inbet) eller

- 4104 kr/månad (24 inbet)

2) Delbetalningar som pågår efter utbildningen slut, varvid ränta tillkommer på den del av utbildningsavgiften som inte betalas inom två år efter det att studierna påbörjats, t ex 24 inbet á 2000 kr/m samt 24 inbet á 2374 kr/m, vilket totalt blir 104875 kr inkl ränta 6476 kr.

Andra uppdelningar kan göras. Kan delbetalas – kontakta Bergström för mer info.

Litteratur tillkommer motsvarande omkring 6 000 kr. Kurs-PM ingår i utbildningsavgiften. 

Fortsatta studier

AHTU kan kompletteras med FKTU, den ettåriga handledningsdelen av KBT steg 1, d v s utbildning i grundläggande psykoterapi med kognitiv inriktning. AHTU innehåller den kognitiva psykoterapins grunder och under FKTU erhålls handledning på en övningspatient (en patient per termin). Viss teoriundervisning och litteraturstudier ingår.

Bergströms Kunskapsföretag AB

Bergströms Kunskapsföretag AB

Arbeta parallellt med studierna! Vill du bli KBT-terapeut, A-terapeut, Anhörigterapeut eller Tolvstegsbehandlare? Tre av utbildningarna är på distans! Det gäller A-terapeut, Anhörigterapeut och Tolvstegsbehandlare. Du studerar i din egen takt genom kursbrev på mail och några få fysiska träffar (hybrid). Upplägget är två-tre veckor...


Läs mer om Bergströms Kunskapsföretag AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomerad Anhörigterapeututbildning, AHTU

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Bergströms Kunskapsföretag AB

Domherregatan 27
235 37 Vellinge

Tel: 086424288
Mobil 0705538435
www.bergstroms.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in