Sammanfattning
Kurser
Stockholm
20 timmar
33 125 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: 2023-03-29 - Stockholm
Berghs School of Communication

Social Video

  • Storytelling i det korta formatet
  • Manus, storyboard och idéarbete
  • Ljud, ljus, klippa och redigera

Video har etablerat sig som det mest engagerande innehållet i sociala medier. TikTok definierar spelplanen och övriga plattformar svarar med att lansera nya format och sätt att interagera med sin publik. Parallellt introduceras AI i den kreativa processen vilket förenklar och effektiviserar kommunikatörens vardag.

Om kursen

Det rörliga mediet är oerhört starkt när det används på rätt sätt. Storytelling i de korta formaten utvecklas parallellt med att tekniken för att producera, distribuera och kommunicera video blir alltmer tillgänglig och lättanvänd.

I kursen Social Video får du ta del av senaste trenderna på området samt lära dig hur du kan producera rörligt innehåll för att engagera din målgrupp. Vi lägger stort fokus på storytelling och dramaturgi i det korta formatet för Facebook, Instagram, TikTok, Youtube och LinkedIn.

På kursen får du lära dig ett arbetsflöde där du producerar innehåll oavsett plattform och format. Hur du förbereder, planerar, genomför och återanvänder material så det passar både det vertikala formatet som Reels, Stories och TikTok samt för det horisontella formatet på bl.a. YouTube. Vi går igenom grunderna i visuellt berättande, AI som stöd i den kreativa processen, ljussättning, ljudupptagning, klippteknik, intervjuteknik, Voice Over, hur du använder musik, skapar animerad text och undertext.

Under kursen kommer du få uppgifter som du planerar och filmar tillsammans med dina kurskamrater och sedan får feedback på. Vi kommer använda AI-verktyg både i planeringsfas och redigeringsfas av din video.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som vill lära mer om hur du kan skapa video för sociala medier. Vare sig du filmar själv eller vill bli en skicklig beställare kommer du lära dig hur video kan engagera och driva trafik till hemsida eller olika kampanjer. Efter kursen kommer du vara en stjärna på att producera rörligt innehåll på din arbetsplats. Kunskap som kommer göra dig eftertraktad!

Teknik

Under kursen kommer vi lära ut ett mobilt arbetsflöde samt ge förslag på kompletterande utrustning som underlättar kreativa kamerarörelser, ljussättning och ljudupptagning.

På kursen kommer vi använda redigeringsverktyget Adobe Premiere Rush för mobilen samt ChatGPT i idé och manusarbetet. Ladda gärna ner och bekanta dig med programmen samt din mobils filmkamera i god tid före kursen. Vi kommer även att visa andra verktyg där du skapar film direkt i sociala medie appar såsom TikTok och Instagram.

Om du har vana att filma och redigera med annan kamera eller programvara går det utmärkt att ta med det till kursen.

 

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Vill du lära dig grunderna i verktygen Premiere Pro och After Effects så läs mer om vår kurs Video Basics här.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
33 125 kronor

Studieavgift exkl. moms
26 500 kronor

Tillkommande kostnader

Kamera: Tag med mobil eller systemkamera med filmfunktion. Tag även med eventuella tillbehör till din kamera. Redigeringsprogram: Om du redan idag redigerar film tag med den programvara du använder. Om du ska börja redigera film och vill arbeta helt mobilt rekommenderar vi appen Clipsk eller Adobe Rush för iPhone och Adobe Rush för Android. Om du ska börja redigera film och vill arbeta på din dator rekommenderar vi Premiere Pro CC (PC och Mac) eller Final Cut Pro X (Mac). Ladda ned och bekanta dig med det program du skall redigera med i god tid före kursen.

Kursdatum

Onsdag 29/3, torsdag 30/3 och fredag den 31/3 kl 09.00-17.00. (Fredagen avslutas kl 16.00).

Egna studietimmar

ca 5-10 timmar

Kursansvarig

Anders J Larsson. Anders driver det virtuella produktionsbolaget Anders och Mia. Anders producerar film för sociala medier med inriktning på B2B samt kultursektorn med fokus på dans. Parallellt undervisar Anders här på Berghs samt ett flertal andra skolor inom rörligt för sociala medier. Han har även intensivkursen Livesända i egen regi.

Det här får du

  • Storytelling i det korta formatet – påverka, berör och fängsla din målgrupp
  • Visuellt berättande – kamerahantering för att skapa fängslande innehåll
  • Manus, storyboard, idéarbete med stöd av AI-verktyg
  • Prata framför kameran – Intervju, manus eller Voice Over – vad funkar bäst?
  • Ljud – bra ljud är viktigare än bra bild
  • Ljuset – skapa rätt stämning med ljuset
  • Postproduktion – Klippa och redigera din film för att få fram ditt budskap

Max antal deltagare
Vi tar endast emot 14 deltagare på denna kurs.

Berghs School of Communication

Kraft att utvecklas – igår, idag, imorgon

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Tel: 08-587 550 00
Fax 08-587 550 10
www.berghs.se


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in