Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
8 veckor
31 250 SEK inkl. moms
Svenska

Videoreportage

Growth Marketing

Growth Marketing handlar om att öka antalet kunder, användare eller medlemmar i ditt företag, tjänst eller organisation. För att lyckas med det krävs en balans mellan kreativitet och dataanalys. På den här kursen tittar vi på ett antal sätt att hitta den balansen och nå framgång med dina högt ställda marknadsföringsmål.

Om kursen

Growth Marketing är lika mycket en strategisk inställning som en taktisk metodik som ett praktiskt tillvägagångssätt.
En ledningsgrupp som strategiskt förstår Growth Marketing kommer att styra organisationen mot att systematiskt hitta de mest effektiva vägarna till tillväxt, organisera resurserna så att produktutveckling, marknadsföring och försäljning naturligt möts och utbyter erfarenheter samt veta hur stor del av budgeten som ska allokeras till att förutsättningslöst pröva sig fram.

På taktisk teamnivå bedrivs Growth Marketing med en metodisk prioritering av aktiviteter och datadrivet testande av vilka insatser som ger högst ROI i relation till uppsatta mål. Kunskap och kompetenser sätts samman situationsbaserat, utifrån vilken aktivitet teamet just nu testar.

Den individuella Growth Marketing-experten (eller kallar vi det Growth Hacker? Varför/varför inte?) håller samman allt detta: från strategisk inställning till taktisk metodik och utför sina tester praktiskt, med målet att så effektivt som möjligt skapa så mycket långsiktigt hållbar tillväxt som möjligt för företaget, organisationen eller tjänsten.
På den här kursen utgår vi från praktiska exempel hämtade från verkligheten för att introducera oss till Growth Marketing. Vi kommer att undersöka vad som skiljer en organisation som använder sig av Growth Marketing mot en som inte gör det. Vi kommer att lära av de mest framgångsrika teamen för att skapa systematik i våra tester. Vi använder metoder och verktyg för att skapa verklig tillväxt – här och nu medan kursen pågår.

Du kommer få möta modeller och begrepp som GROWS, LTV/CAC, och förstås ”Growth Marketing for pirates” – modellen utvecklad av 500 Startups grundare Dave McClure och som vi kommer använda som ryggrad. Vi går igenom sätt att skapa Acquisition, Activation, Retention, Referral och Revenue – och givetvis metoder och verktyg för att sätta rätt mål och mäta dem.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som arbetar med tillväxt i en marknadsförings- eller säljroll på en byrå eller på en marknadsavdelning och som vill utveckla din strategiska och taktiska kompetens.

Ett krav är däremot att du ska vilja och kunna testa nya metoder för din tillväxtmarknadsföring.

 

Berghs School of Communication

Berghs School of Communication älskar all form av kommunikation och vi drivs av att se människor utvecklas! Vårt mål är att fortsätta utbilda framtidens bästa kommunikatörer, det har vi gjort sedan 1941. Berghs ligger i centrala Stockholm och erbjuder strategisk och...


Läs mer om Berghs School of Communication och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Berghs School of Communication

Berghs School of Communication

Bobergsgatan 48
115 47 Stockholm

Tel: 08-587 550 00
Fax 08-587 550 10
www.berghs.se


Recensioner

Snittbetyg: 3,2

Baseras på 10 recensioner.

Kursdeltagare
Kursdeltagare
Kursdeltagare
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in