Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

UI- & UX-design från grunden

Beetroot Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
16 veckor
23 960 SEK inkl. moms
Engelska
Startdatum: september 2021 - Distans
UI- & UX-design från grunden

UI- & UX-design från grunden

Lär dig både UI- och UX-design

UI- och UX-design berör egentligen två separata delar av hur du som användare upplever en webbplats. UI-design, User Interface design, handlar om utseendet och känslan medan UX-design, User Experience design, handlar mer om upplevelsen. UI-designern vill med det visuella leda och guida dig genom till exempel en webbplats. UX-designern vill att din väg genom webbplatsen ska upplevas smidig och enkel.

Dessa två kompetenser har länge tillhört två olika yrkesgrupper. Men idag ser vi att branschen önskar att en och samma person besitter båda dessa kompetenser och vi har format denna utbildning därefter.

I den här kursen kommer du att lära dig hantera komposition, färgkombinationer och typografi - tre viktiga delar för att du ska kunna bygga snygga webbplatser som kan anpassas för olika enheter. Du kommer också få lära sig hur du arbetar både i Adobe Photoshop och Figma för att sedan kunna behärska spektrat mellan UI- och UX-design.

Kursen innehåller också ett avsnitt med karriärrådgivning för designers där du kommer att få lära dig hur man skriver ett bra CV, bygger mockups och skapar en snygg portfölj att visa för framtida arbetsgivare.

Målsättning

Vid avslutad kurs kommer du kunna designa en snygg och användarvänlig webbplats som kan lätt kan anpassas till olika enheter. Du kommer att besitta en bred kompetens som efterfrågas på marknaden!

För mer information om UI- & UX-design från grunden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Det här en kurs för dig som vill starta upp en karriär inom IT och är intresserad av användardesign och användarupplevelse! Du behöver vara van att använda en dator och då all undervisning sker på engelska förutsätts det att du har kunskaper i detta (nivå B eller engelska 6). Du behöver ha tillgång till en dator eller laptop där du behöver ha Adobe Photoshop CC och Adobe Illustrator CC (engelskspråkig version) installerat samt en stabil internetuppkoppling.

Kursmaterial

Tillhandahålls vid kursstart. Ingår i kursavgiften.

Språk

Engelska (nivå B eller engelska 6).

Upplägg

Kursen genomförs på halvfart (50% av heltid) under totalt 16 veckor. Kursen sker online och du erhåller diplom efter avslutad utbildning.

Schemat för kursen innehåller tre lektioner per vecka. Två av veckans lektioner är förlagda på veckodagar och är två timmar långa. Den tredje av veckans lektioner är förlagd under helgen och är fyra timmar lång. Utöver detta kommer du att behöva lägga ungefär 12 timmar på självstudier och hemuppgifter. Vi har vårt eget LMS (Learning management system) genom vilket du som student kommer få tillgång till allt kursmaterial (videor, länkar etc).

Den här kursen passar också bra för dig som arbetar eller har annan sysselsättning då lektionstiden är förlagd på kvällar och helger och du kan lägga upp tiden för självstudier på det sätt som passar dig.

Beetroot Academy

Starta din IT-karriär på Beetroot Academy

Beetroot Academy är en svensk skola för IT-utbildning som grundades 2014. Vårt mål är att hjälpa fler starta upp eller utveckla framgångsrika karriärer inom IT och på så sätt överbrygga den brist som idag finns på yrkesverksamma inom IT i...


Läs mer om Beetroot Academy och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: UI- & UX-design från grunden

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Beetroot Academy


Tel: 0766923678
Mobil 0766923678
beetrootacademy.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner.

Antonia Massara
I like the intensive practice in the program
Mikaela Söhnchen
The course was Ok, I liked the speed we learned new things
Stefanie Bäfvenberg
I would totally recommend this course. The best part was all the helpful tips and insights. I would have prefered to not have lectures durint the weekends
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in