IT-projektledare

Beetroot Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
16 veckor
Heltid/deltid
Projektledning inom IT

IT-projektledare

Studera projektledning inom IT

Att arbeta inom IT behöver inte betyda att man enbart jobbar med mjukvara. Att leda och hjälpa ett team är otroligt viktig del av IT-världen och det är det projektledning handlar om. Som projektledare har du mycket kontakt med utvecklare men du har också ansvaret för att tillsammans med kunden definiera projektets omfattning och förmedla utvecklarnas framgångar och utmaningar.

Genom denna utbildning kommer du att få förutsättningar för en helt ny karriär. Du kommer att lära dig vilka målen är för en projektledare, skapa budgetar och  utvärdera risker. Du kommer att lära dig om Waterfall och Agil (Agile), filosofier för mjukvaruutveckling och precis som i branschen lägger kursen lite mer fokus på Agil. Du kommer därefter få lära dig Scrum, en nyckelmetod för att kunna applicera Agil-filosofin på verkliga projekt. Under kursens gång kommer du både att få arbeta i projekt själv och i team tillsammans med dina kurskamrater. När kursen är avslutad kommer du ha kunskapen som krävs för att bli certifierad Scrum Master.

Du kommer få lära dig Jira och Trello, två standardverktyg inom branschen när det kommer till projektledning.

Ungefär en tredjedel av kursen kommer ägnas åt mjuka färdigheter så att du efter avslutad utbildning kommer att känna dig bekväm såväl att leda team genom framgång och motgång som att jobba med externa intressenter och kunder.

Målsättning

Efter avslutad utbildning kommer du känna dig bekväm med att leda projekt inom IT, både när det gäller att leda ett team av utvecklare och när det gäller kontakten med externa kunder och beställare. Du kommer ha kunskap om olika metoder för projektledning inom IT-branschen såväl som kunskap om olika verktyg som används för projektledning.

För mer information om IT-projektledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Målgrupp

Det här en kurs för dig som vill starta upp en karriär inom IT och är intresserad av att projektleda genom Agil-filosofi. Du behöver vara van att använda dator och du behöver ha en egen dator eller laptop samt en stabil internetuppkoppling. Då undervisningen sker på engelska behöver du vara bekväm med det (nivå B eller engelska 6).

Upplägg

Kursen genomförs på halvfart (50% av heltid) under totalt 16 veckor. Kursen sker online och du erhåller diplom efter avslutad utbildning.

Schemat för kursen innehåller två lektioner per vecka, kvällstid. Lektionerna är två timmar långa. Utöver detta kommer du att behöva lägga ungefär tio timmar på självstudier och hemuppgifter. Vi har vårt eget LMS (Learning management system) genom vilket du som student kommer få tillgång till allt kursmaterial (videor, länkar etc).

Den här kursen passar bra för dig som arbetar eller har annan sysselsättning då lektionstiden är förlagd på kvällar och du kan lägga upp tiden för självstudier på det sätt som passar dig.

Kursmaterial

Tillhandahålls vid kursstart. Ingår i kursavgiften.

Språk

Engelska (nivå B eller engelska 6).

Beetroot Academy

Starta din IT-karriär på Beetroot Academy

Beetroot Academy är en svensk skola för IT-utbildning som grundades 2014. Vårt mål är att hjälpa fler starta upp eller utveckla framgångsrika karriärer inom IT och på så sätt överbrygga den brist som idag finns på yrkesverksamma inom IT i...


Läs mer om Beetroot Academy och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-projektledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Beetroot Academy


Tel: 0766923678
Mobil 0766923678
beetrootacademy.com

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Tove Arrelid

I liked learning more about agile and getting comfortable with the methodologies, it inspired me in my job. Altough I believe the same amount od content could be held in a shorterst time

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in