Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Specialkurs för Frisörlärare / Handledare

Ann Pettersson Hair Design School
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Örnsköldsvik
10 Veckor 50.000kr inkl. matrl. exkl moms
Heltid
62 500 SEK inkl. moms
Klassrum
Startdatum: Löpande antagning - Örnsköldsvik
Frisörlärare / Handledare

Specialkurs för Frisörlärare / Handledare

Utbildning till frisörlärare - den enda i sitt slag i Sverige!

Är du intresserad av att bli frisörlärare och undervisa andra i frisöryrket? Pivot Point Chicagos frisörutbildning ges nu i Sverige, för första gången i Europa, i samarbete med Ann Pettersson Hair Design School i Örnsköldsvik. En utbildning som är ovärderlig för dig som undervisar i frisöryrket och som vill dela med dig av kunskaper till andra.

På Ann Pettersson Hair Design School i Örnsköldsvik erbjuds alla som är frisörlärare, vill bli frisörlärare eller är handledare åt elever på sin salong, att gå Pivot Point Teacher Certificate eller Teacher Training. Utbildningen är internationellt godkänd och kvalitetssäkrad av Pivot Point och OMC, godkänd av Skolverket.

Efter att du har läst utbildningen till frisörlärare har du lärt dig hur du på ett enkelt och effektivt sätt undervisar elever inom alla designprinciper och tekniker, inom frisörbranschen.

Lär dig hur man gör och varför man gör det

Du som lärare medverkar på alla lektioner som Ann Pettersson och Pia Molin håller. Att vara lärare kan vara en stor utmaning. Under frisörlärarutbildningen är alla program uppbyggda på mindful teaching (minst 15 högskolepoäng). Du deltar i alla praktiska och teoretiska arbeten, samt tränar upp dina tekniska och teoretiska färdigheter inom yrket.

Du får en massa undervisningsmetoder och viktiga verktyg som gör dig till en effektiv och entusiastisk lärare. Undervisningen tar upp det som är allra hetast inom hår, design och modetrender. Utbildningen ger ny inspiration och ett gediget material till att träna upp undervisningsmetoder. Det är intensivt, innehållsrikt, roligt men samtidigt krävande och det är viktigt att både hjärta och hjärna är med.

Det finns två olika alternativ att läsa utbildningen på:

 1. Väljer du 10 veckors träning får du: 
  Pivot Point: Basic teacher training, kostnad 50 000 kronor exklusive material exkl.  moms. 
 2. Väljer du 22 veckors träning får du:
  Pivot Point: Basic & Advance Teachers Certificate, kostnad 59 000 kronor exklusive material


Allt undervisningsmaterial tillgängligt online

Online Learning System från Pivot Point kommer vara tillgängligt för deltagarna under hela utbildningstiden. Allt för ett så bra resultat som möjligt. Online Learning System är ett interaktivt datasystem där allt undervisningsmaterial är samlat så som till exempel videodemonstrationer.

Efter att du har gått utbildningen till frisörlärare får du ett internationellt Teacher certifikat från Pivot Point. Utöver detta kommer lärarna att vara med på shower, sätta sig in i trendkollektioner, träna på tävlingstekniker, utöva scenträning och undervisa kreativitet.

För mer information om Specialkurs för Frisörlärare / Handledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Utbildningen vänder sig till dig som är frisörlärare, vill bli frisörlärare eller är handledare åt elever på sin salong. 

Kontakta skolan via intresseanmälningsformuläret för att få mer information om ansökningen.

Examen, diplom m.m.

Internationellt Teacher certifikat från Pivot Point.

Kostnader

10 veckor: 
Pivot Point: Basic teacher training, kostnad 39 000 kronor, exklusive material.

22 veckor:
Pivot Point: Basic & Advance Teachers Certificate, kostnad 59 000 kronor, exklusive material.

Beskrivning och boende

Lärare med lång erfarenhet

Ann Pettersson

Ann Pettersson är grundare och huvudlärare på Ann Pettersson Hair Design School. Hennes höga kompetens och långa erfarenhet av branschen är en garanti för en frisörutbildning i toppklass. Ann har under 25 år arbetat med att utveckla hårvård och utbilda frisörer både i Sverige och utomlands. Anns känsla för yrket, pedagogik och trender har gjort henne känd och eftertraktad över hela världen.

Under sina år som konsulent och tekniker för Pivot Point International/Scandinavia, Hårologi of Sweden och Sveriges Frisörföretagare har hon ständigt utvecklat sitt kunnande och varit en föregångare, bland annat för att ta fram nya utbildningsmetoder. Hon förenar gedigen yrkeskunskap med mod och nytänkande. En kombination som gjort henne till förebild för andra i branschen och gett henne en personlig stil. 

– Teknik och känsla måste gå hand i hand, sedan är det passionen för hår och för att ständigt vilja framåt som är de starkaste drivkrafterna, säger Ann.

Hittills har hon haft fler än 8 000 frisörer på utbildning och utbildat frisörlärare i hela Norden. Givetvis har hon i grunden både Gesällbrev och Mästarbrev tillsammans med universitetsstudier i pedagogik och internationellt lärarcertifikat.

Pia Mohlin 

Pia Mohlin, som även hon undervisar på frisörlärarutbildningen, ansvarar för kundpass och färglära. Hon jobbar aktivt som frisör två dagar i veckan på salong i Örnsköldsvik. Hon har 35 års yrkeserfarenhet som frisör och har gått flera andra utbildningar, bland annat inom People Skills, Hårologi, stilanalys samt färg och kemi. Vidare har hon mångsidig erfarenhet av salongskurser och utbildning av ungdomar.

Pia är dessutom utbildad försäljare och har läst ekonomi, bokföring och företagsekonomi och givetvis har även hon gesällbrev med medalj. Pia har drivit en egen salong i 22 år, med två anställda, och varit handledare för elever. Hon har stor ödmjukhet gentemot elever och kollegor och är ständigt under utveckling. Man blir aldrig fullärd som frisör, är Pias motto.

Ann PetterssonHär är ett urval av Ann Petterssons övriga meriter:

 • Medlem av Intercoiffure Mondial, det största frisyrmoderådet som finns i världen.
 • Internationellt kvalitetsbekräftad av den största frisörorganisationen i världen, OMC.
 • Internationellt godkänd av Pivot Point .
 • Medlem av Svenska Frisyrmoderådet under mer än 15 år.
 • Examinator sedan 1996 och under tio år ansvarig för utbildningen av Sveriges examinatorer (som har som uppgift att bedöma gesäll- och mästarbrev).
 • Internationellt diplomerad Make Up-artist, från basic till advance.
 • Ansvarig för åtskilliga stora frisyrvisningar och shower i hela Europa.
 • Anlitats av TV och veckotidningar.
 • Guld, Silver och bronsmedaljer i frisyrtävlingar.
 • Ann började som internationell domare 2012 där hon dömde EM och VM under året.

Pia MohlinHär är ett urval av Pias meriter:

 • Pia har haft många kurser för kunder i färg och stilanalyser
 • Universitets studier i pedagogik
 • Styrelse medlem i många kreativa föreningar, bla SFF
 • Utbildad i Mindful teaching
 • Företagsekonomi

Ann Pettersson Hair Design School

Prisbelönt frisörskola som utbildar dig mot Frisörlicens

Vill du bli en av Sveriges bästa frisörer? Du har drömmen, Ann Pettersson Hair Design School ger dig verktygen. Frisörbranschen är ett bristyrke. Det finns ett stort behov av utbildade frisörer med Gesällbrev och Frisörlicens. Utbilda dig idag! Godkänd av Frisörföretagarna...


Läs mer om Ann Pettersson Hair Design School och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialkurs för Frisörlärare / Handledare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Ann Pettersson Hair Design School

Ann Pettersson Hair Design School

Köpmangatan 7
891 33 Örnsköldsvik

Tel: 066019700
Mobil 0703218777
www.annpettersson.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in