Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Frågor om Makeup utbildning - Forum

2011-11-02 14:26   keson
Hej! jag undrar lite om kursen hoppas du kan svara. 1) Hur länge det tar med makeup/skönhet och hudvård samt naglar utbildningen? 2) Vad som är kräv för att börja med? 3) Får man studiemedel från CSN och hur räknar till poäng och hur mycket? 4) Är det möjligt att får jobb efter klarat? Med vänliga hälsningar Keson

RE: Frågor om Makeup utbildning
2011-11-04 14:22   Sussi

1) Hur länge det tar beror på hur lång utbildning man väljer att gå, vad man lär sig och vad man tror att man kan behöva lära sig för att känna sig färdig. Det finns olika alternativ att välja på, en del kortare och en del kurser och utbildningar som är lite längre.

2) Kraven varierar ofta, en del kan ha krav på viss vana eller tidigare erfarenhet genom t ex tidiga studier medan andra är öppna för alla, vare sig man har erfarenhet eller inte. Kvaliteten kan också skilja sig mellan olika utbildningar.

3) De flesta utbildningar inom make up och skönhet är privata. De kostar en del och är inget som man kan få csn för.

4) Jobb efter avslutad utbildning kan gå att få. Mycket beror på hur man själv arbetar med att få en kundkrets som är intresserad av de kunskaper som man skaffat sig. Ofta är det inte så mycket med anställningar som jobb handlar om. Det kan mer handla om att starta eget med sin kompetens i centrum.


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in