Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Djurutbildningar - Forum

2010-12-28 10:00   Felle

Hej!

Vilka utbildningar finns att välja mellan? Jag bor i Karlstad och vill bli djurskötare. Kan tänka att röra på mig. Helst gymnasial nivå.


RE: Djurutbildningar
2010-12-29 23:41   Sussi

Har du slutfört gymnasiet kan det vara lite knepigt. Det finns inga speciella djurskötarutbildningar som en med gymnasiet klart kan söka till, men man kan testa komvux. Om det finns något naturbruksgymnasium i den kommun som man söker till komvux i (i den kommun man är skriven i, i ditt fall verkar det vara karlstad), kan det gå att få plats på kurser inom naturbruk genom att komvux köper plats där. Då är det på gymnasienivå, men det är inte alla som söker det som kan få det. Men att testa att fråga skadar aldrig, det värsta är att man får ett nej. Om det inte går så finns det inte några konkreta alternativ om man vill läsa till djurskötare efter gymnasiet.

Ska du söka till gymnasiet är det enklare, då väljer du naturbruk som är vägen att gå om man vill bli djurskötare...

Vill du arbeta med djur men kan tänka dig annat än djurskötare, t ex djursjukvårdare, kan det finnas fler valmöjligheter. Det finns t ex en ky utbildning till djursjukvårdare och en högskoleutbildning till djursjuksköterska.


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in