Visa yrkesutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Diplomerad kostrådgivare – drömutbildning inom kost

Svenska Näringsakademin har gedigen erfarenhet inom kost och hälsa och erbjuder utbildningar för dig som vill jobba inom området eller bara lära dig mer. Jenny Dietrichson, 29 år gammal från Kalmar, följde sin dröm och pluggade till diplomerad kostrådgivare på Svenska Näringsakademin.

– Den här kursen är för alla som är intresserade av sin hälsa och som vill hjälpa andra till bättre hälsa! säger Jenny som idag jobbar som kostrådgivare på ett företag i Kalmar.

Jenny Dietrichson studerade till Diplomerad kostrådgivare vid Paulúns näringscenter."Jag har ett drömjobb"

Kursen till diplomerad kostrådgivare på Svenska Näringsakademin passade Jenny perfekt. Intresset för kost och hälsa hade hon haft sedan en lång tid tillbaka och hon kände att hon ville jobba med det på riktigt.

– Att utbilda mig här var den kicken jag behövde för att verkligen komma igång och arbeta med kost, säger Jenny.

Idag jobbar hon som kostrådgivare i Kalmar, och hon kan inte tänka sig att göra något annat.

– Jag har ett drömjobb där jag ständigt träffar på olika människor med olika mål och förutsättningar och det gör mitt jobb roligt och varierande. Jag får extra energi varje gång mina klienter uppnår sina mål! säger Jenny.

Välkänd och omfattande utbildning

Anledningen till att Jenny valde att studera på just Svenska Näringsakademin berodde mycket på vad hon hört andra säga om kursen.

– Var jag än vände mig så pratade alla gott om kursen och lärarna, säger hon och berättar att Svenska Näringsakademin är en av de ledande utbildningsanordnarna inom området.

– De har verkat länge inom branschen, och med Martin Brunnbergs tioåriga erfarenhet av undervisning inom näringslära så kändes valet väldigt rätt.

Utbildningen till diplomerad kostrådgivare är uppbyggd på hel- och halvdagar där man läser ett ämne i taget, till exempel kosttillskott på förmiddagen och välfärdssjukdomar på eftermiddagen. Innehållet i kursen är omfattande och det tas upp mycket kring näringslära.

– Det blir mycket information, men det är ju ändå målet att få lära sig så mycket som möjligt, säger Jenny.

– Kost är ett mycket stort område som påverkas av mycket. Därför är det viktigt att känna till sambanden, till exempel med våra hormoner och hur de fungerar. KBT är ett annat viktigt redskap som kan användas i samband med kost och dåliga matvanor, så det var också väldigt givande att få en inblick i det, säger Jenny (KBT ingår i fördjupningskursen för kostrådgivare).

Undervisning med glädje och passion

Innehållet i kursen är gediget, och därför är det viktigt med bra pedagogik och mycket inspiration för att man lättare ska kunna lära sig.

– Kursledarna lever verkligen sig in i sin roll som lärare och näringsfysiologer och är mycket inspirerande. De är angelägna att föra sin kunskap vidare och förklarar på ett mycket förståeligt sätt. De är pedagogiska och hjälpsamma och undervisar med glädje och passion!
säger Jenny.

Fördjupningskurs och vidareutbildning

På frågan om hon kommer vidareutbilda sig senare säger hon att personlig utveckling är ett av hennes ledord och därför är vidareutbildning något hon prioriterar högt. Hon har redan gått fördjupningskursen för diplomerade kostrådgivare på Svenska Näringsakademin.

– Jag kommer ständigt att vidareutbilda mig. Både för min egen skull och för mina klienters skull. Det positiva med detta jobb är att man aldrig blir fullärd utan alltid kan gå ett steg vidare, säger Jenny.

Bra gemenskap och personlig utveckling

Tiden på utbildningen tänker Jenny tillbaka på med värme, och förutom djupgående kunskap så har den gett henne ett fint minne.

– Gemenskapen i klassen var jättebra, då alla hade ett brinnande intresse för just näringslära., säger Jenny.

– Jag kan rekommendera denna kurs för alla som är intresserade av sin hälsa och som vill hjälpa andra till bättre hälsa. Det är ett bra och omfattande upplägg som tar upp mycket inom näringslära. Martin Brunnberg som är kursledare har inspirerat mig och fått mig att utvecklas som person.

Jenny som idag jobbar som kostrådgivare på företaget Jesper Personlig Tränare håller i kostrådgivningar såväl som komponerar hälsosamma måltider tillsammans med en restaurang i Kalmar. Det gör att matgästerna inte behöver fundera på sammansättningen på måltiden eller om de får i sig allt de behöver, för det har hon redan sett till. Dessutom håller hon i företagets ”Hälsosamma runda” på en stormarknad i Kalmar där hon hjälper kunderna att handla mer hälsosamt.

– Jag vill bidra till ett hälsosammare Kalmar och ge andra möjlighet till ett bättre och nyttigare liv, avslutar Jenny.Läs mer om Svenska Näringsakademin

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Svenska Näringsakademin

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in